Lütfi İkiz İl Halk Kütüphanesi

İLÇE VE BELDE HALK KÜTÜPHANELERİMİZ

İLÇE VE BELDE  HALK KÜTÜPHANELERİMİZ

AHİ EVRAN HALK KÜTÜPHANESİ

13.10.1987 tarihinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet vermeye başlayan Şube kütüphanemizde 2 V.H.K.İ görev yapmaktadır. Ahi Evran Halk Kütüphanesinde yardımcı hizmetler sınıfında hizmetli olmadığından dolayı temizlik konusunda yaşanan olumsuzluklar şikayetlere konu olmaktadır. Kütüphanede iş ve işleyişin daha düzenli olması için kütüphaneciye, temiz ve düzenli bir ortamda hizmet verilebilmesi için de yardımcı hizmetler sınıfında bir personele ihtiyaç vardır.

AKÇAKENT İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ

Kütüphane 1991 yılında hizmete açılmıştır. Akçakent Kaymakamlığı binası içerisinde kalorifer odasının yanında küçük bir oda içerisinde yer alan kütüphane, personeli olmadığından geçici olarak kapalı durumdadır. Kütüphanenin kuruluş amacına uygun iyi ve kaliteli hizmet vermesi ve bunun sürekliliğinin sağlanması; kaynaklarının verimli kullanılması,  modern görünümlü ve hizmetin gerektirdiği her çeşit imkanı içerisinde barındıran bir binanın olması yanında eğitimli ve nitelikli personele ihtiyaç vardır. Bunun için de Akçakent İlçe Halk Kütüphanesinin hizmet verebilmesi için acilen Kütüphane Binası ile birlikte Kütüphaneci ve Memur atanması gerekmektedir. Kütüphanede kayıtlı bulunan kitap sayısı 5.010’dur.

AKPINAR İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ

Kütüphane 1991 yılında hizmete açılmıştır. Milli Emlak Müdürlüğünce tahsis edilmiş olan hizmet binasında 1 Bilgisayar İşletmeni görev yapmaktadır. Kütüphanenin iş ve işleyişinin daha verimli olabilmesi için bir kütüphaneciye, daha temiz ve düzenli bir ortamda hizmet verilebilmesi için de yardımcı hizmetler sınıfında bir personele ihtiyaç vardır.

BOZTEPE İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ

Kütüphane 02.02.1990 yılında hizmete açılmıştır. Boztepe Belediyesince tahsis edilmiş küçük, tek odalı bir yerde hizmet vermeye çalışan kütüphanede 1 V.H.K.İ görev yapmaktadır. Hizmetin gerektirdiği her çeşit imkânı içerisinde barındıran bir binaya ihtiyacı vardır. Kütüphanenin iş ve işleyişinin daha verimli olabilmesi için bir kütüphaneciye, daha temiz ve düzenli bir ortamda hizmet verilebilmesi için de yardımcı hizmetler sınıfında bir personele ihtiyacı vardır.

Yetişkin Kitapları Sayısı:

Abone Olunan Süreli Yayın Sayısı:

ÇİÇEKDAĞI İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ

Kütüphane 11.11.1971 yılında hizmete açılmıştır. A tipi olan hizmet binası mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ait iken Ahi Evran Üniversitesi Çiçekdağ Meslek Yüksekokuluna tahsis edilmiştir. Kütüphane aynı binanın kalorifer dairesi yanında tek odalı bir yerde hizmet vermekte iken personeli olmadığı için geçici olarak kapalı durumdadır. Kütüphanenin modern görünümlü ve hizmetin gerektirdiği her çeşit imkânı içerisinde barındıran yeni bir binaya ve personele (Kütüphaneci ve Memur) ihtiyacı bulunmaktadır. Kütüphanede kayıtlı bulunan kitap sayısı 11.320’dir.

KAMAN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ

kaman.jpg

Kütüphane 09.10.1989 yılında hizmete açılmıştır. A tipi olan hizmet binası mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ait iken 2006 yılında Kaman Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğüne Teslim edilmiştir. 27.05.2008 tarihinde yeni yapılmış olan Kültür Merkezi binasında hizmet vermeye başlayan Kütüphanede 1 Kütüphaneci, 2 Memur ve 4 DÖSİM işçisi görev yapmaktadır. Kütüphanenin iş ve işleyişinde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Kütüphanede kütüphaneci kadrosunda bir personel bulunmasına rağmen idareci olarak bir V.H.K.İ görevlendirilmiştir. Ayrıca Kütüphanenin Taşınır Kayıt Kontrol Görevlisi resmiyette Ömerhacılı belde kütüphanesi görevlisi olduğundan yapılacak olan tüm iş ve işlemlerde ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.

……..

KURANCILI HALK KÜTÜPHANESİ

Kaman İlçe Halk Kütüphanesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Kütüphane 23.09.1991 yılında hizmete açılmıştır.2010 yılında personeli emekli olduğundan geçici olarak hizmete kapalıdır. Kütüphanenin bir an önce hizmet verebilmesi için personel sorunun giderilmesi gerekmektedir. Kütüphanede kayıtlı 5.753 adet kitap bulunmaktadır.

MUCUR İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Kütüphane 1960 yılında hizmete açılmıştır. 1 Müdür,  1 Kütüphaneci, 1 Bekçi ve 1 işçi ile mülkiyeti Bakanlığa ait olan binada hizmet vermektedir. Bugüne kadar Müdürlüğümüze personel ihtiyacı konusunda herhangi bir talepte bulunulmamıştır.

ÖMERHACILI HALK KÜTÜPHANESİ

,

Kaman İlçe Halk Kütüphanesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Kütüphane 13.12.1990 yılında hizmete açılmıştır.  1 Bilgisayar İşletmeni görev yaptığı Belde Kütüphanesi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 11. maddesine göre nüfusu 2000’nin altında kaldığı için köye dönüştürüldüğünden personelinin ve hizmet durumunun ne olacağı belirsizliğini korumaktadır.

KOHA
Sesli Kİtap
E-Kitap

HavaDurumu-BugünHavaDurumu-YarınHavaDurumu-3.GünHavaDurumu-4.Gün

Facebook -  Twitter'da Biz

Mesai Gün ve Saatleri

Kırşehir Aşık paşa İl Halk Kütüphanesi haftaiçi ve Cumartesi Günleri
08:00- 19:00 AÇIKTIR

İçerik Görüntülenme Sayısı

Bu sayfa 3197 kez gösterilmiştir.